Wednesday and Thursday

I onsdags träffade jag Maja för en fika på café vanilj:





Efter vi fikat en stund sa vi hej då och jag handlade med mig sushi hem och sen åkte jag in till stan igen och träffade Melissa för att shoppa lite när monki hade kvällsöppet. Nästa dag tog jag mig tag i att åka till universitets biblioteket för att skaffa mig ett lånekort där, virrade runt kanske i en timma men lyckades inte hitta någon vettig bok så jag åkte och träffade Melissa istället och åkte hem till mig och kollade serier och lyssnade på 90tals musik.

Black cab

I torsdags var vi på gatufestival på magasinsgatan.




Fast där var vi inte så speciellt länge. Sedan gick vi och drack vin på en parkering.



Sen gick vidare till ett billigt ställe på linne och drack öl. Sen hamnade vi på pustervik och drack ännu mera öl.  Hann med min sista spårvagn hem och det var den kvällen.



Du vet inte var jag varit, Du vet inte vem jag är;

+ Vad drömmer du om?

Det är väldigt olika. I natt drömde jag om att jag hoppade över massa ormar i en skog. Hamnade sedan i ett hus där jag sprang runt i massa trappor. En annan gång drömde jag att min klass och jag var på klassresa och när vi kommit fram till hotellet hade någon tagit mina saker som vi lagt i vårat gemensamma rum. Jag får panik och när jag vaknar nästa dag kollar jag mig i spegeln och ser stora kryp i hela mitt hår (det är det värsta jag vet) springer iväg till en affär men det har inget medel för att ta bort krypen från mitt hår. Springer iväg till en annan affär men hittar inget där heller. Sen vaknar jag. Kan nog skriva i en evighet om jag ska berätta om mina drömmar...




+Hur ser dina planer ut för i höst?


I höst ska jag börja plugga på Göteborgs universitet, där jag ska läsa en kurs i 5 månader om Svenska språket. Dels för att Svenska var mitt favoritämne i skolan och vill se ifall det är någonting jag vill fortsätta med. Sen ska jag njuta av hösten, gå på promenader, träffa vänner, fika och allt det där. Vad som händer nästa år vet jag inte. Är ganska sugen på att åka till Norge och jobba.

+ Om du var tvungen att bo i ett annat land än sverige, vilket och varför?


Ett land. Det var mycket svårare. Om jag hade fått välja flera hade jag sagt: London, Budapest, New York, Paris.
Men om jag bara får säga ett så blir det nog Budapest eftersom där har jag varit väldigt många gånger och staden är så fruktansvärt vacker. Och maten är så himla god och allt är så billigt. Och jag hittar nästan överallt där. Nästan. Fast sen kan det kanske vara roligare och åka till något annat ställe. Men nu skulle jag nog vilja bo i Budapest.





+ Favoritband?


Om vi bara ska säga ett band så är det självklart kent.

+ Bästa låten med Håkan H?

Hade jag fått den frågan kanske för 6 månader sedan hade jag nog sagt här kommer lyckan för hundar som oss. Men nu säger jag för sent för edelweiss. Men bara för att den är min favorit kan jag inte lyssna på den för mycket. Eftersom en viss person spelade den för mig på gitarr och sjöng med sin sköra röst. Men det är en annan historia.

+ Favorit land och varför?


Jag har inte varit i så många länder. Och eftersom det är svårt att avgöra vilket land som är min favorit när jag inte varit i det landet får jag ta och utgå från de länderna jag har varit i: Danmark, Tyskland, Polen, Spanien, Grekland och Ungern. (Nej, jag har inte varit i Norge eller i Finland) Det får nog bli Spanien och Ungern. Spanien bara för att vi har lägenhet där och det är så fruktansvärt fint och så där. Ungern bara för jag varit där så många gånger och det känns som att få komma till ett andra hem.

+ Vad gör dig knäsvag?

Pojkar med krulligt brunt hår som kan spela gitarr. Men även fina ord av någon man tycker om.

+ Bästa minne?

Ojoj. Bästa minne. Självklart är studenten ett minne för livet. Men vet inte om det är mitt bästa minne. Eller det kanske det är. Så svårt. Men det får bli när jag tog studenten. Har nog aldrig varit så lycklig och glad som då.





+ Fick du också en kexchoklad i din tygpåse?


Hahaha, Ja det fick jag och eftersom jag inte äter godis gav jag den till jp.

+ Favoritserie som du följer?

Skins, Grey's anatomy och Desperate housewives.

+ Vad läser du för bok just nu?

Nu läser jag en bok som heter Människohamn av John Ajvide Lindqvist.



+ Var du nöjd med dina betyg från gymnasiet och vad fick du i meritpoäng?


Jag är otroligt nöjd med mina betyg från gymnasiet. Jag gick ut med 18,3 i meritpoäng.



+ Undrar också om du fick en kexchoklad i din tygpåse... och så undrar jag om du vill ses en dag och bara prata för det var så längesedan.?

Se ovan för första frågans svar. Ja men självklart! Någon dag nästa vecka kanske? Har ändå ingenting att göra nästa vecka fram till skolan börjar 1 september.

+ Favoritfilm?

Klarar inte av sånna här frågor. Eftersom jag oftast inte ser filmer flera gånger om bara för filmen är oftast bäst första eller andra gången man ser den. Men om jag måste har jag att välja bland: Control, Edwards scissorhands, Fight club, 500 days of summer, amelie från montmartre. Har säkert massa fler som jag inte kan komma på. Sen så har jag inte sett så himla mycket filmer, kom gärna med förslag på filmer man borde se.

+ Hur ser ditt liv ut en helt vanlig måndag?

Om det är sommar som det är nu så först vaknar jag väl vid elva, sitter vid datorn, gör mig i ordning, Äter, kanske åker in till stan och träffar någon vän eller kanske tränar. Åker hem, sitter vid datorn eller vid TVn tills det blir dags att sova.

Om det är skola vaknar jag väl tidigt, gör mig i ordning, äter frukost, åker till skolan, åker hem eller in till stan, tränar, Pluggar, Sitter vid datorn eller TV:n och sedan går och lägger mig för att sova.



+ Favoritbok?

klassikern räddaren i nöden.

+ Det finaste du vet?

Måste nog vara sena sommarkvällar när man nästan missar sista spårvagnen hem för att man är lite för full, eller när man dansar tills fötterna inte orkar stå upp längre, eller när man är på konserter, eller när man får kyssa någon man tycker om/tyckt om, eller nätter då man sitter med alla sina vänner och bara har det mysigt eller när det är vinter och när man äntligen får komma in i värmen efter att ha varit ute jätte länge...

+ Vad gick du för linje på gymnasiet?


Teater.




+ Vad gjorde du för projektarbete i trean? Har du något man ska tänka på när man gör sitt projektarbete?


Eftersom jag gick teater var man tvungen att göra någonting i sitt projektarbete som handlade om teater. Jag och fem stycken andra gjorde tillsammans vårt projektarbete. Vi gjorde en egen teaterföreställning som handlade om pedofili där alla hade hand om en egen del i processen. Jag hade hand om scenografi och skådespel, sen hade Melissa hand om manus (det var hon som gjorde hela pjäsen), Lina hade regi, Sara hade hand om ljussättning och Sanaz hade hand om ljudsättningen och Sussie hade hand om mask och kostym. Så mitt arbete handlade om  scenografin och hur en skådespelare anpassar sig till den. I vår slutredovisning var det meningen att pjäsen skulle varit ca: 1 timma, men eftersom vi hade så himla ont om tid när vi börjat repa i februari insåg vi i mars/april att vi fick göra en "trailer" till pjäsen istället på 5 min. Men det spelade inte så större roll eftersom ingen hade i projektarbete att få en färdig pjäs att visa. Sedan fick vi alla förstås lämna in en skriftlig del också.

Mitt tips till dig som ska börja med ditt projektarbete i år eller nästa år eller när du nu ska göra det är att börja med loggboken i tid. För det är PROCESSEN som läraren kommer gå efter, inte hur bra allt är i slutändan. Utan läraren vill kunna följa arbetet. Så även om någonting går fel med din slutredovisningen kan du även få högsta betyg så länge du har gjort arbetet under en hel process som man kan följa och förstås skrivit en bra skriftlig del. Sen är det även viktigt att ha mycket kontakt med din lärare under hela arbetetsgång.




+ Vilken var den bästa spelningen på Way out west som du såg?


Håkan såklart.

+ Hur många öl ska du dricka ikväll? ;PpppP:Pppppp

Hahaha, tyst med dig sarah.



Det var det.

Colourless colour



Tänkte att eftersom jag fått ganska så många nya läsare som inte känner mig tänkte jag att nu är det dags för en frågestund. Så fråga på mina vänner!

Hur känner du nu, känner du någonting, hur känner du nu. jag väntade mig ingenting:

I onsdags kom Ida till Göteborg. Efter jag mött upp henne vid hennes tåg gick vi till slottskogen och var på ett möte med alla funktionärer. Vi fick korv och dryck.



Efter mötet var vi en stund på kulturkalaset och kollade på kapten röd.

Nästa dag åkte vi in till stan.



och gjorde tygpåsar:





Sedan träffade vi Cassandra, Emma och Emily och åt sushi i kungsparken (kebabparken)





Ida och jag förfestade lite hemma hos mig innan vi drog vidare till jazzhuset med Cassandra



Fick en konstig fylla på jazzhuset (som man brukar få där) och sen fick vi springa för att inte missa vår sista spårvagn hem.

Nästa dag åkte vi in till slottskogen för att kolla på Jens Lekman, sedan kollade vi på lite andra band innan vårt arbetspass började. Jobbade från 16.30 till 01.30.

Igår kollade vi på Håkans genrep innan vart andra arbetspass började. Daniel Gilbert pratade med mig och såg Håkan och massa andra backstage. Fast aldrig mer funktionär igen på way out west. Såg sedan Håkan och det var så himla fint och hans nya låt han spelade var så fin. Kollade sen på Lykke li och La roux. Sen var way out west slut.

Jag ljög med luften det är ett inbyggt fel, man kan inte sätta eder som inte finns på spel;

Jag sitter på en spårvagn och klockan är runt halv tre och jag har precis varit med två vänner på en krog på andra långgatan. I mina öron lyssnar jag på en plats i solen och lutar mitt trötta huvud mot spårvagnsfönstret. Det regnar ute, regnet kom från ingenstans. Ögonen orkar jag inte hålla uppe. Blundar i några minuter, vaknar till. Inte hemma än. Alla runtom kring mig sitter och halvsover. När jag går av bryr jag mig inte om att ringa till min pappa om att han ska komma och möta mig. Istället höjer jag volymen och går fort iväg från centrum och har aldrig känt mig så jävla otillräcklig och att jag aldrig kommer förstå vad jag alltid gör för fel. Och varför jag inte bara nöjer mig med det jag har. Och varför är det så, varför?, varför?




Tidigare under dagen var jag på kents sista Sverige spelning.

- "Det kommer vara en lång lång tid som man säger här i Göteborg"

En lång lång tid är en väldigt lång tid.

Springer hem till en pappa som har somnat framför tv:n. Somnar och det blir en ny dag.



En dag tänker jag:

- " Jag var så stark 2008"

Kollar tillbaka långt bak bland texter från då och jag var inte alls stark.



Det förflutna men ändå inte bortglömt:

2008-09-23

Du gick förbi
du tände din ciggaret
som om det var den sista
ciggareten någonsin som
skulle få röra vid dina läppar

ut från din mun kom röken
och även dina ord
som jag inte kunde höra

Solen var för stark för att jag
skulle kunna få en glimt av
dig
men lite lyckades jag 
se

Du gick
mot dina äventyr

och jag stannade
kvar i verkligheten

( DET DÄR ÄR NOG GLÖMT NU )



2008-10-19

Tusen glasrutor krossas
någonstans där emellan
är jag

Mitt hjärta slår
Jag är rädd för att få hjärtat
krossat
av mig själv

2008-11-03

snälla någon, ta bort det
det kväver mig

för
3 dagar sen
förlorade jag mig själv, igen



2010-08-09

Men kanske lika bra:
Låt det förflutna vara glömt

NUTID:

Sitter uppe tills det blir morgon och vet att det kanske är dags att vända på dygnet men så blir det aldrig. Vaknar samma dag som jag gått och lagt mig och undrar vart den här dagen ska ta vägen. Som alla andra dagar.

Mitt i mina tankar och funderingar åker jag och Ida till IKEA:




På senare tid har jag tänkt väldigt mycket på att flytta från Göteborg. Jag klarar inte längre av att gå på samma gator och på samma klubbar och träffa på exakt alltid samma människor. Alla vet vilka alla är och alla känner alla. Visst att Göteborg är en storstad, men den är inte så stor som man kan tro. Iallafall inte när man kommer härifrån. När folk som inte kommer härifrån tycker att man är duktig för att man kan alla spårvagnslinjer och vad hållplatser heter och vart man ska gå av säger jag bara:

- " Det är inte så svårt. Jag har ju bott här hela mitt liv, något ska jag väl kunna då? "

Vad är det att kunna? Kunna alla spårvagnslinjer och vad alla hållplatser heter?



Eller så kanske det bara handlar om att få flytta hemifrån och ha ett EGET LIV.

I ett sms till min vän skriver jag en dag:

" Jag tror nästan att det är meningen att jag ska ha otur. Jag har nästan blivit van."

Dagen efter det krossar min pappa en spegel som vi precis köpt och nu kanske det är han som får otur istället.



Det är tisdag och jag åker hem till min finaste Elin och gosar. Vi kollar på Control som jag sett 2 gånger på en vecka. Sedan åker vi in till kulturkalaset:





Vi dansar runt till timo som vi precis gjorde år 2007.

Kramas och är bara så himla glada:




Vi går avenyn ner och träffar lite folk lite överallt och kollar på donkeyboy:




ÅTERVÄNDER SNART

Time for everything

Det blev visst lördag, igen. Och det har gått redan en vecka. Jag har inte gjort någonting känns det som. Jag och min pappa åkte till liseberg och åt mat och spelade lite en dag.




Begav mig in till stan och träffade Karolina och fikade med henne i några timmar.



Igår träffade jag Jp och åt köttbullar på IKEA.



Världens tråkigaste blogginlägg, har ingen inspiration längre. Ni fina, berätta någonting. Vad som helst.

Ikväll ser jag kent.

broke my eyes



Det är augusti. Sista månaden då det är sommar, sen är det dags att göra någonting annat än att sitta hemma och glömma bort att det just är sommar.

Fick panik för att det snart är över och åkte iväg till en sjö och badade för andra gången i år;




För över 2 månader sen stod jag på ett flak och skrek mig hes och det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag hade längtat så länge. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska längta efter.




Jo jag längtar till lördag. Då ska jag få se livräddarna igen och jag ska få ett underbart leende på mina läppar.



Jag längtar till nästa vecka då min bästa vän från lidköping kommer hem till mig som jag inte träffat på 11 månader. Vi ska jobba på way out west tillsammans och kramas.

Men vad händer sen?

Panik. Tror jag inte kommer klara av resten.

RSS 2.0